Placuszki z masłem orzechowym – wegańskie, pyszne, szybkie!
Do przygotowania placków z masłem orzechowym potrzebujesz:
-
11/2 szklanki mąki pszennej
-
pół łyżeczki proszku do pieczenia
-
350 ml napoju roślinnego (mleko jak ktoś woli)
-
1 łyżka masła orzechowego (razem z tłuszczem)
-
sól
-
2 łyżki cukru
Z czym podać roślinne placuszki z masłem orzechowym?

SKŁADNIKI
-
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
-
pół łyżeczki proszku do pieczenia
-
350 ml napój roślinny (mleko jak ktoś woli)
-
1 łyżka masła orzechowego (razem z tłuszczem)
-
sól
-
2 łyżki cukru
INSTRUKCJE
A jeśli macie ochotę na inną wersję placuszków to dawno temu wrzucałam bananową wersję placuszków: