Kto powiedział, że drinki nie mogą być super zdrowe? Nasza propozycja na klasyczne Mohito w polskiej edycji… czyli … “modżajto” mi nalej! Z klasycznym mohito ma ten napój tyle wspólnego, że jest kwaśny i zawiera miętę…. duuuuużo mięty;) Wykorzystajmy do produkcji eliksiru nasze polskie owoce sezonowe – porzeczki i agrest. Latem są niedrogie, kuszą smakiem, zapachem i kolorami. Zapraszamy zatem na owocowe drinki w dwóch kolorach! Jest Wam dziś zielono czy też potrzebujecie różowych okularów?
Mohito, mojito, modżajto! Lej ten koktajl!
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, miksujemy. Kiedy już jest pyszne, czyli osiągnęliśmy właściwy balans słodkości i kwaśności – na końcu dodajemy alkohol. Woda gazowana nie jest obowiązkowa. Teraz pozostało tylko przelać drinki do pięknych naczyń, wyłożyć się na leżaczku niczym legwan na kamieniu i spijać ambrozję to z zielonej, to z różowej szklaneczki ….
I drink na upalny dzień gotowy!
Nieważne czy różowy czy zielony – to koktajl idealny na upalne dni!

SKŁADNIKI
Zielono Mi!
pół ogórka 150 g agrestu garść mięty i pietruszki (my przemyciłyśmy też trochę tajskiej bazylii) brązowy cukier (ile kto lubi, u nas 3 łyżki) dużo lodu woda gazowana (opcjonalnie) 40 ml białego rumu na każdy drink
Różowy Zawrót Głowy 100 g czerwonej porzeczki 200 g arbuza brązowy cukier (ile kto lubi, u nas 1 łyżka) dużo lodu woda gazowana (opcjonalnie) 40 ml białego rumu na każdy drink
INSTRUKCJE
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, miksujemy. Kiedy już jest pyszne, czyli osiągnęliśmy właściwy balans słodkości i kwaśności - na końcu dodajemy alkohol. Woda gazowana nie jest obowiązkowa. Teraz pozostało tylko przelać drinki do pięknych naczyń, wyłożyć się na leżaczku niczym legwan na kamieniu i spijać ambrozję to z zielonej, to z różowej szklaneczki ....