Strona Główna Maja Promienne Tofu, czyli pasta na dobry początek dnia

Promienne Tofu, czyli pasta na dobry początek dnia

Autorka: Maja Siadlak

PONIEDZIAŁEK.

Jesień już zawitała, tak więc i moje przeziębienie przywitało mnie wraz z nią. Nie ma jednak co się załamywać, tylko pakować w siebie dużo witamin i dobrego jedzenia! Jestem zwolenniczką szybkich i sycących śniadań, wolę dłużej pospać i mniej zmywać przed wyjściem z domu. Dlatego też przedstawiam państwu…. Promienne Tofu na tę szarówkę za oknem, czyli kanapkowa pasta z tofu idealna na wegańskie śniadanie!

Promienne tofu

Maja Siadlak PONIEDZIAŁEK. Jesień już zawitała, tak więc i moje przeziębienie przywitało mnie wraz z nią. Nie ma jednak co się załamywać, tylko pakować w… Maja śniadanie, kanapki, tofu, pasta z tofu, na szybko, wegańskie, wegańsko, roślinne European Wydrukuj
Serves: 4 kanapki Czas przygotowania:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Ocena 5.0/5
( 1 Zagłosowano )

SKŁADNIKI

  • 125g tofu naturalnego
  • Łyżeczka oleju kokosowego (lub inny tłuszcz roślinny)
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Przyprawa maggi
  • Kurkuma

 

INSTRUKCJE

Polecam posiadać blender, jeśli jednak ktoś nie posiada to można rozgnieść tofu w rękach. 🙂

Rozgrzej tłuszcz na patelni i w osobnym naczyniu zblenduj tofu na gładką masę. Na rozgrzaną patelnie wrzuć zmielone tofu i dodaj 2 szczypty soli (mogą być większe), pieprz (według uznania), 4 krople przyprawy maggi i całą łyżeczkę przyprawy kurkumy. Na małym ogniu wymieszaj wszystko ze sobą.  Możesz próbować w trakcie mieszania, czy wszystkie składniki ładnie się ze sobą połączyły. Kiedy już pasta jest gotowa, w między czasie podgrzej pieczywo aby było chrupkie. Posmaruj kanapki pastą, można podawać z ogórkiem małosolnym jak ja! 🙂

Smacznego w poniedziałek!

 

Jeśli szukasz więcej śniadaniowych inspiracji zerknij koniecznie na:

<- albo na nasz INSTAGRAM! 

 

You may also like

Zostaw komentarz!