PONIEDZIAŁEK.
Jesień już zawitała, tak więc i moje przeziębienie przywitało mnie wraz z nią. Nie ma jednak co się załamywać, tylko pakować w siebie dużo witamin i dobrego jedzenia! Jestem zwolenniczką szybkich i sycących śniadań, wolę dłużej pospać i mniej zmywać przed wyjściem z domu. Dlatego też przedstawiam państwu…. Promienne Tofu na tę szarówkę za oknem, czyli kanapkowa pasta z tofu idealna na wegańskie śniadanie!
Polecam posiadać blender, jeśli jednak ktoś nie posiada to można rozgnieść tofu w rękach. 🙂 Rozgrzej tłuszcz na patelni i w osobnym naczyniu zblenduj tofu na gładką masę. Na rozgrzaną patelnie wrzuć zmielone tofu i dodaj 2 szczypty soli (mogą być większe), pieprz (według uznania), 4 krople przyprawy maggi i całą łyżeczkę przyprawy kurkumy. Na małym ogniu wymieszaj wszystko ze sobą. Możesz próbować w trakcie mieszania, czy wszystkie składniki ładnie się ze sobą połączyły. Kiedy już pasta jest gotowa, w między czasie podgrzej pieczywo aby było chrupkie. Posmaruj kanapki pastą, można podawać z ogórkiem małosolnym jak ja! 🙂 Smacznego w poniedziałek! SKŁADNIKI
INSTRUKCJE
Jeśli szukasz więcej śniadaniowych inspiracji zerknij koniecznie na:
- Oszustwo roku czyli deser na śniadanie
- Nocna owsianka z chałwą
- Pasta na latające oko
- Kanapkowa sałatka z cieciorką
- Placuszki bananowe
<- albo na nasz INSTAGRAM!